luni, 21 decembrie 2009

Greenpeace considera Summitul de la Copenhaga un faliment




Nu s-a luat nici o decizie importanta in vederea reduceri emisiilor de gaze cu efect de sera. Motivul? Marile puteri si tarile pe cale de dezvoltare nu au avut incredere unele in altele. Responsabilitatea tarilor dezvoltate este masiva, cum masiva este si productia lor de CO2. Ar fi trebuit sa se semneze un acord care sa stabileasca clar ce au de facut fiecare dintre aceste natiuni si sa sanctioneze pe cei care nu il respecta.
Consecintele sunt dezastroase. Estimari facute de oamenii de stiinta din intreaga lume presupunand o crestere a temperaturii medie cu 3°C:

Uraganele vor deveni mai puternice si mai frecvente, nivelul marilor va creste maturand orasele de pe coaste si insule. Desertele vor creste cu 5 pana la 8 la suta si se va pierde pana la 80% din padurea amazonica.

Polul nord va deveni navigabil pe timp de vara iar o treime dinghetarii tibetani se va topi in timp de 40 de ani. Populatia mondiala supusa la stres hidric va trece de la miliardul actual la 3,2 miliarde. Alte 200 – 600 de milioande de oameni se vor adauga celor care nu au destula hrana sa supravietuiasca.


„Cu o crestere de 3°C a temperaturii, 3,5 miliarde de persoane se supun riscului de a se imbolnavi de Dengue si 2 miliarde risca malaria, o boala care ucide deja 1 milion de persoane pe an.” zice Roberto Bortollini, responsabil pe sectorul schimbari climatice a organizatiei mondiale de sanatate. „Mai mult decat atat, din cauza lipsei de apa, vor creste victimele de diaree, care ucide 2,2 milioane de persoane anual, iar seceta va multiplica de 6 ori impactul. UE estimeaza ca vor fi 86 de mii de victime in plus in fiecare an din cauza undelor de caldura tot mai frecvente care in 2003 au facut 70 de mii de victime in plus fata de medie.”

Multi oameni de pe acest pamant si-au pus speranta in summitul de la Copenhaga, delegandusi liderii sa semneze un tratat care sa readuca toate aceste riscuri. Au fost dezamagiti. Greenpeace crede ca doar facand manifestari si doar cu ajutorul tuturor mai putem schimba ezitul acestui summit.
Sa fiti iubiti!
duminică, 20 decembrie 2009

Romania

Totusi ea exista. Ea exista pentru ca existam noi care traim in ea. Nu stim sa o definim fiindca nu-i cunoastem substata, nu-i cunoastem trecutul, nu-i intelegem prezentul, nu-i prevedem viitorul si nici nu suntem prea interesati sa o facem. Avem o vaga parere despre ce ar trebui sa fie facand o analogie cu a altora dar ea nu corespunde. Nu corespunde pentru ca e a noastra. Dovada ca ea este a noastra consta in faptul ca are un nume. Nu stim ce e dar i-am dat un nume, lucru care ne caracterizeaza. Ea are aceasi caracteristica, are forma si nu substanta, are nume si nu definitie. Aceasta caracteristica ne uneste cu ea si ne identifica intre altii. Ea exista, nu simtim nevoia sa o definim, traim in ea si asta ne ocupa tot timpul.

Sa fiti iubiti!

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Traim asa, agitati de problemele vietii de zi cu zi care, daca sunt singurele, capata dimensiuni catastrofice. Cele mai multe dintre ele sunt legate de bani sau, cumva, lipsa banilor este in mintea noastra cauza acestor probleme.

Cand adevaratele probleme catastrofice vin, pe nepusa masa, problemele dinainte trec mai jos pe lista de prioritati si deci ni se par mult mai putin importante. Avem un sistem natural de acordare a prioritatilor. Sistem care nu e intodeauna credibil.

La fel poate fi si cu politicienii. Probabil pentru ei, problemele noastre de zi cu zi, acele legate mai ales de bani, sunt niste fleacuri si in lista poate nici nu se gasesc pe listele lor de prioritati.

Nu este vina lor ca sunt asa. De obicei noi ii alegem pe cei care ne conduc. Noi nu distingem intre acei oameni care stiu sa ramana conectati cu problemele noastre. Nu putem schimba felul lor de a fi, putem doar sa-i schimbam pe ei. 

Unul dintre avantajele democratiei e tocmai acesta de a-i putea schimba pe conducatorii nostri. Putem sa-i dam jos. Democratia insa nu ne garanteaza ca punem in locul lor ceva mai bun. Tine de noi sa stim sa ni-i alegem. Noi trebuie sa stim sa-i identificam pe cei care sunt capabili in orice conditii sa stileze o lista de prioritati in contextul nostru si nu in acela in care vor merge si isi vor exercita mandatele. 

Pentru ca noi sa stim alege trebuie sa fim noi insine inteligenti, culti, sinceri; ori liderii nostri de azi au ajuns acolo laudati in manele de oameni care probabil nu inteleg acest text.

Sa fiti iubiti!

vineri, 11 decembrie 2009

Votul din diaspora

Auzi cica noul presedinte a fost ales de romanii din afara romaniei. Eu personal cred ca erau destui moldoveano-romanii, acei cetateni din republica moldova cu dubla cetatenie care au votat cu Basescu chiar daca erau de acord cu cei anti. Au votat pro in semn de multumire pentru ca e mult mai usor pentru ei sa obtina dubla cetatenie de cant ... bla bla bla.

Mai fratilor din interiorul granitelor, care sunteti pasionati de politca si de vot si de astea! Mai voi nu ati fi votat daca ati fi locuit inafara Romaniei? Sau daca ar fi castigat alalaltu, votul din diaspora ar fi fost mai bun. Eu am votat Crin Antonescu in turul intati dupa care am votat anti Basescu. Si locuiesc in Italia. Si sunt de dreapta. Si stiu ce inseamna stanga si dreapta.

Recunosc ca aici nu multa lume stie care e diferenta intre stanga si dreapta dar stiu sigur ca majoritatea romanilor de aici urasc PSD. Probabil pt ca era Iliescu la putere cand noi am venit aici ca nu mai aveam ce manca "acasa". Probabil acea frustrare depaseste orice logica care sa te impiedice sa-l votezi pe Basescu. Probabil ca din romania au fugit mai multi prosti decat inteligenti apropo de fuga profesionistilor. Probabil ca cei cu facultate care au plecat din tara si au simtit pe pielea lor diferenta nu mai au chef sa mearga la vot. Probabil cei cu capacitatea sa inteleaga care e bun si care e rau au inteles si ca e mai corect sa lase pe romanii din interiorul granitelor sa decita.

Ma da' acolo e o diferentea de 15 000 de voturi. Fie frauda de 150 000 sau mai mult dar tot raman 5 milione de romani din interiorul granitelor care au votat Basescu. Nu mi se pare ca voi ati fost toti contra si noi aici am schimbat votul.

Daca ar fi castigat Geoana (adica daca ar fi pierdut Basescu) multumita (sau din pricina) voturilor de aici? Noi tot a dracu' eram doar ca erau altii cei care ne injurau.

Si mai exista un lucru oribil de la alegeri incoace: NOI si VOI!

Sa fiti iubiti!

joi, 10 decembrie 2009

Pana acum promite bine!

Discutiile de la Copenhaga par a fi in folosul umanitatii si nu a intereselor de stat. Economiile emergente (China, Brazilia, Sudan, India) au ajuns la o intelegere si anume ca trebuie sa se depuna eforturi si sa se reduca emisiile de dioxid de carbon. Sunt de acord cu prelungiria tratatului din Kyoto si acun pun presiunile pe marile industrii (USA) sa reduca si ei CO2. Scopul (exprimat) e acela de a reduce temperatura globala. Sa vedem cum continua toata afacerea asta. Sunt mai multe interese in joc decat cele nobile anuntate.
Sa fiti iubiti!

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro