miercuri, 10 martie 2010

Educatie: Cultură nu doar alfabetizare!

Marea problemă a romanilor totuși nu e Băsescu pe persoană fizică. Ați văzut că fac și citate să par mai cult. Marea problemă a romanilor e că sunt ușor de prostit de un Băsescu oarecare. Indiferent de cum îl cheamă. Marea problemă a romanilor e că sunt inculți.

Cultura, după părerea mea, face parte din educație. Educația în școli, tot după părerea mea, nu înseamnă doar alfabetizare. Nu înseamnă nici doar să înveți ceva practic cum susține Băsescu și guvernul său. Ospătari și tinichigii auto. Acu o grămadă de ani când în România se instaura comunismul se zicea „.Mai puțin cu filozofia și mai mult cu tractoria!”1. Am găsit foarte multe similitudini între propaganda comunisto stalinistă și cea băsesciană. Știu că pentru multi dintre voi nu spun nimic nou dar simt totuși nevoia să o spun pentru că văd că profesorii fac greve. Văd că se acționează guvernamental împotriva lor și nu pot să stau deoparte. Asa că scriu să-mi spun părerea și să mă arăt revoltat împotriva acestor parveniți care ne fac să rămânem proști. Prosti suntem mai ușor manipulabili. Nu știu dacă intenția lor e aceea de a crea o societate de fraieri, vaci de muls pentru ei și pentru fii și fiicele lor. Probabil nu au gândit până acolo dar sigur efectul politicii lor este acesta. Fiind proști nu ne dăm seama că ne fac rău până când viața noastră e pusa în pericol. Şi atunci nu e sigur că știm să reacționăm. Nu e sigur că scăpăm din acea vrajă care ii face pe ei credibili. În școlile din România învățăm tot felul de lucruri despre țara noastră care, dacă stam după aceea să ne gândim, dacă citim istoria altor tari, ni se par niște fabule fără învățătură. De ce e Vlad Țepeș erou național? Ce vrem să promovam cu asta? Acceptarea măsurilor dure, severe și fără nici o noimă? Dacă atâția voievozi i-au bătut pe turci și i-au făcut de rahat, de ce am mai plătit bir? Că așa face un popor cumsecade? Ai câștigat deci poți să faci cinste! Şi ăia care au câștigat au plătit și voi, care nu ați făcut nimic vreți să vă revoltați când vă cerem taxe?!

Biserica Ortodoxă e singura din creștinism care nu se ocupă de copii. Nu are grupe de copii pt programul de duminică, nu se ocupa de săraci și nu servește cu absolut nimic comunitatea. Se comportă invers de cum predică și noi toleram pentru că nu știm altceva. Sunt ortodox dar nu mă simt ortodox.

Şi totuși ferice de cel prost căci el nu știe pe ce lume trăiește. Ce i se întâmplă i se pare normal și să nu îndrăznești să te opui marelui cârmaci / asupritorul, că ai să vezi tu ce-ți face. (Şi zâmbește cu o satisfacție malefică).


Notă: Din Marin Preda - Cel mai iubit dintre pământeni. (caldă recomandare)


Să fiți iubiți!

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro