vineri, 29 ianuarie 2010

Pârâcioşii

Unul dintre cele mai importante ziare din italia, Reppublica, publica un articol in care le explicxa si italienilor la ce sunt intradevar buni romanii. La ce sunt buni? La spionaj, la ce altceva. Citand ca sursa ziarul Adevarul zice ca Romania are mai multi spioni pro capite decat MI5 (“firma la care lucra James Bond”) si decat FBI. Ba chiar mai mult, NATO ne pretuieste pentru asta si deschide, sau a deschis, un centru de excelenta la Oradea. Cica suntem cei mai buni in obtinerea informatiilor de la surse umane. Nu stiu daca implica tortura pentru a avea rezultat, asta nu zice, dar zice ca avem multa experienta acumulata in regimul impuscatului. Cu regimul impuscatului se fac mai multe comparatii si ne spune ca acum in Romania sunt mai multi informatori decat prin anii optzeci cand la 22 de milioane de cetateni existau 700 de mii de informatori. In acelasi articol se subliniaza faptul ca cele 7 agentii de spionaj sunt singurele crutate de reducerile bugetare pe care Emil Boc le face pentru a economisi bani la bugetul de stat. 
Ce sa mai cobim, ce sa ne mai ferim de cuvinte, ce alta imagine sa incercam noi sa mai dam lumii despre noi. Asa suntem noi, niste pârâcioşi. Vedem mult mai bine defectele altora decat pe ale noastre. Sunte antrenati (in sensul ca avem experienta acumulata) pentru asa ceva. Pacat ca nu se face un sondaj sa vedem cati oameni care ar fi vizitat Romania au renuntat in urma acestor informatii. Nu condamnati presa pentru ca scrie, condamnati conducerea pentru ca face!

Se fiti iubiti!

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro