marți, 16 iunie 2009

Milano, oras African (in esenta)

Un nou articol de pe republica.it mi-a atras atentia si nu am putut sa ma abtin.

Lega Nord, partid italian de extrema dreapta, prin reprezentanti sai a spus ca in parcurile din Milano sunt prea multi straini. "Este inadmisibil ca in unele parti din Milano sa existe adevarate adunari de cetateni straini care stau in parcurile publice, la orice ora din zi si din noapte, cum se intampla spre exemplu un piata Oberon" sustine seful delegatiei Ligii Nordului in consiliul regiunii Lombardia si responsabil al teritoriului, Davide Boni.

In ultima perioada orasul a fost in centrul mai multor discutii referitoare la straini cum e legea anti Kebab, rezervarea unor vagoane ale metroului si a unor locuri in fiecare autobus pentru bastinasii milanezi. Nu au reusit sa faca in asa fel incat sa fie locuri goale in autobuse dar cu legea anti Kebab au reusit sa inchida unele kebabarii. O fraza a primului ministru Silvio Berlusconi in campania electorala a pornit multe dezbateri referitoare la aceste iesiri ale politicienilor din coalitia acestuia. El afrima ca "Milano mi se pare un oras african."

Domnul Boni mai atrage atentia ca Ferrovie Italiane (echivalentul CFR la romani) este responsabila de alungarea acelor straini care se aseaza pe langa caile ferate. A mai spus ca strainii clandestini sa fie expulzati definitiv din Italia si doar mutati de sub un pod sub altul iar copii imigratilor clandestini sa nu fie primiti in taberele de vara.

Prin imigrat clandestin se intelege nu numai acela care a intrat in italia in mod ilegal ci si acela care a cerut azil politic pentru ca e pesecutat in tara lui (care ar patii ce pateau ai nostri pe timpul lui impuscatu daca se intorceau in tara)si refugiati de razboi si acei oameni care acu 6 luni erau cu acte in regula dar din cauza crizei financiare si-au pierdut locul de munca. Legea italiana Bossi - Fini prevede ca acei straini care si-au pierdut locul de munca si nu isi gasesc altul in timp de 6 luni isi pierd si dreptul de sedere in Italia, adica devin clandestini.


V-am tradus si cateva dintre reactiile cititorilor la articului de pe republica.it(cazuale):

Oh! Tara crestina, se incepe asa si se termina cu Noaptea Cristalelor1. Sa-i luam in serios, provoaca ei greata dar mai ales provoaca teama.

Sunt un tanar agent de Politie Locala din Lombardia si sustin Repubblica in multe batalii pentru legalitate dar nu inteleg cum accepta implicit anumite comportamente ilegale care duc la degradarea si inrautatirea calitatii vietii tuturor. Sa clarificam lucrurile odata pentru totdeauna, a face ca legea sa fie respectata nu inseamna a fi rasist

Leghistii afara din Italia!

Dar imigrati-resursa pentru Tara nu cumva ar trebui sa fie la munca? Cum de trantoresc la toate orele in toate colturile oraselor noastre, incepand cu centrele istorice si cu parcurile publice?

Nu mai am cuvinte... le-am terminat deja de mult timp. Singurul lucru care pot sa-l spun e ca mi-e greata ca sunt italianca ... am repulsie fata de mine ...

Imigrati in parcurile publice: clasicle probleme ale secolului XXI! Si daca rad de noi bine fac avand in vedere discursurile anumitor persoane.



Note:
1 Reichskristallnacht - Noaptea Cristalelor sau Noaptea Geamurilor Sparte; Germania -- 9 - 10 noiembrie 1938 -- cand trupele "storm" au indemnat multimea sa atace sinagogile, magazienele detinute de evrei si casele acestora.

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro