luni, 21 decembrie 2009

Greenpeace considera Summitul de la Copenhaga un faliment




Nu s-a luat nici o decizie importanta in vederea reduceri emisiilor de gaze cu efect de sera. Motivul? Marile puteri si tarile pe cale de dezvoltare nu au avut incredere unele in altele. Responsabilitatea tarilor dezvoltate este masiva, cum masiva este si productia lor de CO2. Ar fi trebuit sa se semneze un acord care sa stabileasca clar ce au de facut fiecare dintre aceste natiuni si sa sanctioneze pe cei care nu il respecta.
Consecintele sunt dezastroase. Estimari facute de oamenii de stiinta din intreaga lume presupunand o crestere a temperaturii medie cu 3°C:

Uraganele vor deveni mai puternice si mai frecvente, nivelul marilor va creste maturand orasele de pe coaste si insule. Desertele vor creste cu 5 pana la 8 la suta si se va pierde pana la 80% din padurea amazonica.

Polul nord va deveni navigabil pe timp de vara iar o treime dinghetarii tibetani se va topi in timp de 40 de ani. Populatia mondiala supusa la stres hidric va trece de la miliardul actual la 3,2 miliarde. Alte 200 – 600 de milioande de oameni se vor adauga celor care nu au destula hrana sa supravietuiasca.


„Cu o crestere de 3°C a temperaturii, 3,5 miliarde de persoane se supun riscului de a se imbolnavi de Dengue si 2 miliarde risca malaria, o boala care ucide deja 1 milion de persoane pe an.” zice Roberto Bortollini, responsabil pe sectorul schimbari climatice a organizatiei mondiale de sanatate. „Mai mult decat atat, din cauza lipsei de apa, vor creste victimele de diaree, care ucide 2,2 milioane de persoane anual, iar seceta va multiplica de 6 ori impactul. UE estimeaza ca vor fi 86 de mii de victime in plus in fiecare an din cauza undelor de caldura tot mai frecvente care in 2003 au facut 70 de mii de victime in plus fata de medie.”

Multi oameni de pe acest pamant si-au pus speranta in summitul de la Copenhaga, delegandusi liderii sa semneze un tratat care sa readuca toate aceste riscuri. Au fost dezamagiti. Greenpeace crede ca doar facand manifestari si doar cu ajutorul tuturor mai putem schimba ezitul acestui summit.
Sa fiti iubiti!

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro