sâmbătă, 19 decembrie 2009

Traim asa, agitati de problemele vietii de zi cu zi care, daca sunt singurele, capata dimensiuni catastrofice. Cele mai multe dintre ele sunt legate de bani sau, cumva, lipsa banilor este in mintea noastra cauza acestor probleme.

Cand adevaratele probleme catastrofice vin, pe nepusa masa, problemele dinainte trec mai jos pe lista de prioritati si deci ni se par mult mai putin importante. Avem un sistem natural de acordare a prioritatilor. Sistem care nu e intodeauna credibil.

La fel poate fi si cu politicienii. Probabil pentru ei, problemele noastre de zi cu zi, acele legate mai ales de bani, sunt niste fleacuri si in lista poate nici nu se gasesc pe listele lor de prioritati.

Nu este vina lor ca sunt asa. De obicei noi ii alegem pe cei care ne conduc. Noi nu distingem intre acei oameni care stiu sa ramana conectati cu problemele noastre. Nu putem schimba felul lor de a fi, putem doar sa-i schimbam pe ei. 

Unul dintre avantajele democratiei e tocmai acesta de a-i putea schimba pe conducatorii nostri. Putem sa-i dam jos. Democratia insa nu ne garanteaza ca punem in locul lor ceva mai bun. Tine de noi sa stim sa ni-i alegem. Noi trebuie sa stim sa-i identificam pe cei care sunt capabili in orice conditii sa stileze o lista de prioritati in contextul nostru si nu in acela in care vor merge si isi vor exercita mandatele. 

Pentru ca noi sa stim alege trebuie sa fim noi insine inteligenti, culti, sinceri; ori liderii nostri de azi au ajuns acolo laudati in manele de oameni care probabil nu inteleg acest text.

Sa fiti iubiti!

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro