luni, 24 mai 2010

Pui de lei

„În veci s-or naște pui de lei” zicea poetul, economia României însă nu mai produce de multă vreme. Chiar dinainte de criza economică atunci când creșterea economică era pe speculă imobiliară și fonduri venite dinafara țării. Ca să fiu puțin polemic aș spune că Diaspora a aruncat cu bani în România iar aceasta din urmă nu a știut cum să-i folosească. Nu s-au făcut investiții în economie și nu s-a făcut infrastructură. Nivelul intelectual mediu al romanilor a crescut pentru că mulți tineri au terminat universități dar România nu beneficiază de ei, nu le crează oportunități și parcă (indirect) îi trimite pe la alții să-i îmbogățească, să le crească nivelul de trai și stima celorlalte țări căci o invenție sau o performanță se vine atribuită acelora care au făcut, acolo unde au făcut treabă.
Şi dacă folosim metafora pui de lei și pentru acei tineri care ar trebuii să-și i-a bacul, constatăm că urmează că anul acesta să nu se mai nască. Învățământul are intenția de a intra în grevă generală blocând examenele. Dacă aș fi profesor probabil aș face grevă chiar dacă nu mi-ar tăia salariul. Legea învățământului și modalitățile de examen sunt atât de des schimbate încât nimeni nu mai înțelege nimic. Dacă vor fi suspendate examenele (spun dacă pentru că amenințări au mai fost), la toamnă va fi mult mai ușor accesul la unele facultăți din lipsa de concurență. Toți aceia care nu au trecut examenele de admitere în anii trecuți, acest an au mai multe șanse de a fi admiși și mai multe șanse de a lua bursă.
Măcar să ne consolăm cu faptul că una dintre promisiunile lui Traian Băsescu a fost ținută. El ne-a promis mai mulți ospătari și tinichigii auto și se pare că anul acesta asta îi vom/vor avea. Le trebuie lustruite mașinile înainte să meargă la botez unde sa fie serviți ca la carte. Ce contează că noi plătitorii de taxe, subnutriți, umiliți și murdari avem nevoie de medici.

5 comentarii:

acuvio spunea...

Să sperăm că se vor găsi soluţii ca un protest salarial să-şi atingă ţinta propusă dar să nu producă efecte de durată asupra altora aflaţi la locul şi momentul nepotrivit în acestă luptă.
Nu este acelaşi lucru cu efectul sistării metroului sau trenului pentru una sau mai multe zile ...
Iar dacă cineva abil ca de obicei în aplicarea de etichete va demonstra ce este mai important pentru un dascăl, banii sau instrucţia şi viitorul copiilor...
Şi aşa tema sună urât, mereu a fost interpretată ca "şantaj"...
Datorită istoricul acestei teme sensibile, personal nu cred că în final vor fi afectaţi copii...

Andrei R Pop spunea...

Eu sper sa se rezolve problema si sa nu le scada salariile (pe care inca trebuie sa le creasca). Daca nu se poate sper ca vor ingheta anul scolar pentru ca milioanele de parinti sa inteleaga ca daca sprijina o guvernare proasta isi afecteaza grav finantele si pun in mare pericol viitorul copiilor lor.
Personal nu as pune niciodata intrebarea aceea unui profesor.

Maria spunea...

sa speram ca problema se va rezolva nu este corect din nici un punct de vedere

Masaj Erotic Alba Iulia spunea...

imi place blogul asta , felicitari pt postari, foarte interesante

rochii de ocazie din Romania spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro