vineri, 7 mai 2010

Revoltă versus Revoluție

În 1989 era la modă căderea comunismului în Europa de est. Nu chiar. În majoritatea statelor de la estul cortinei de fier, 1989 a fost anul Revoluției. Anul în care s-a încheiat cu vechea mentalitate socialisto comunistă iar popoarele și-au suflecat mânecile și s-au pus pe reconstruirea identității lor. În România nu. În '89 nu a fost o Revoluție și o banală revoltă. Îmi pare nespus de rău pentru cei care și-au pierdut viața fără absolut nici un rost. O banală revolta în care oameni nevinovați, oameni cu simt și dorință de libertate, oameni care probabil ar fi știut mai bine cum să se bucure de libertate, au murit pentru a schimba un tătuc cu un altu (acesta a fost rezultatul nu scopul). Acesta e tristul adevăr. O revoluție implică o schimbare de mentalitate care în România nu s-a văzut. Avem, noi populația României, nevoie constantă de a fi stăpâniți.
Se zice că romanii sunt inteligenți pentru că se descurca la greu. Dacă a te descurca la greu înseamnă să supraviețuiești și atât, da, suntem inteligenți. Păcat că de când exista România ne descurcam la greu și gata. Nu a fost niciodată bine. În alte țări a te descurca la greu înseamnă a ieși din el și al înlocui cu bine. Dacă noi suntem inteligenți probabil ceilalți sunt genii. Nu am reușit niciodată să ieșim din starea asta de rău, din aceasta stare în care trebuie să te descurci, să supraviețuiești. Şi mă întreb dacă nu cumva se cheamă că statul de drept e falit în momentul în care cetățenii săi trebuie să supraviețuiască. În natură se întâmplă exact la fel. Ce rost își au drepturile, obligațiile și instituțiile unui stat în care trebuie să supraviețuiești? Nici un rost dacă nu acela de a da iluzia unui stat de drept.
Ca să devenim un stat de drept trebuie să facem o revoluție. Suntem în stare să o facem acum sau ar fi mai bine ca actualul regim să mai dureze până când vor fi destui morți de foame sau de disperare? Nu cred că am fi în stare. Câta vreme vor mai fi oameni care apreciază politica PD-L și mai ales a lui Traian Băsescu, România nu are capacitatea să facă o revoluție. Dat fiind că acum câteva luni mai mult de jumătate dintre români l-au reales, suntem departe de a fi capabili de a înțelege ce înseamnă cuvântul revoluție.

Să fiți iubiți!

1 comentarii:

AleTzu`s Blog spunea...

Ti-am adaugat bannerul pe blogul. Bannerul meu il poti gasi la adresa : http://aletzu.com/linkbannerxchange/ .

Astept raspunsul tau.
Cu respect,
Aletzu.com

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro