vineri, 26 februarie 2010

Prevad un viitor oribil (din experienta)

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc nu la anii ci la locurile copilariei mele sunt cuprins de nostalgie, ura, indignare si regret. Nostalgie pentru ce a fost, ura, indignare pentru ce e si regret pentru ce va fi. Am parasit acele locuri acum aproape 8 ani sa ma duc intr-un loc unde nivelul de trai este mai bun da pe plan social lururile sunt incurcate rau. Vad aici, pe meleaguri straine, viitoarea societate romaneasca. Simptomlele sunt deja evidente. Vad in Romania cancerul social care se extinde repede incercuind organele vitale. Va prezic un viitor neverosimil si oribil pentru ochii vostri de acum, disperat pentru ochii vostrii de atunci cand va deveni prezent.
In viitor nu vor mai exista adulti. Fizic vor fi prezenti dar nu vor mai fi exemple, nu vor mai fi repere. Singurul lor rost va fi acela de a da bani de buxunar copiilor lor, de a munci, de a plati taxe si de a traii in iluzie fara sa puna intrebari. Cu schimbul generational se va completa tranzitia iar ceea ce odata era nonconformism va deveni obligatoriu pentru a putea face parte dintr-un grup. Nonconformisti de azi, care printr-un proces de maturizare ar trebuii sa invete, sa accepte si sa inceapa sa promoveze moralitatea si principiile soceietatii. Fara maturizare, vechiul conformism este inlocuit de nonconformism iar noul nonconformism va fi o degradare totale.
Politician, candva era un cuvant aproape nobil. Indica (in imaginarul colectiv) un om cult, bineintentionat, cu interese nobile pe cand azi e un insult, sinonim cu mincinos si corupt. Si in politica au fost cativa nonconformisti care pareau mai interesanti, mai breji. Azi acel nonconformism tinde sa devina obligatoriu pentru succes iar cei care vor sa para extravaganti trebuie sa exagerese nonconformismul si asa, treptat (dar destul de abrupt), clasa politica se degradeaza.
Crescand cu aceste modele, generatiile tinere vor fi amorale, incult, obraznice si reci. Odata cu disparitia oricarei perspective de viitor vor disparea si instinctul de conservare a traditiilor si culturii si cu ele a identitatii noastre ca popor.
Se spune ca muzica e a doua limba a unei natiuni. Limba in care se exprima starea de spirit, sentimentul si instinctul pentru ca artistul isi exprima instinctual sentimentul si starea lui de spirit in aceasta limba. Multa din muzica de azi e toxica, e creata din lacomie de oameni avari pentru a fi vanduta nu penrtu a servi spiritului. Omul are dorinte si necesitati in aceeasi masura. Dorinta de exagerare, de ebrietate, de atingere a limitelor si necesitatea de ordine. Sanatatea noastra fizica si psihica depinde de echilibrul intre aceste doua lucruri. Ordinea e data de ratiune iar ebrietatea de arta (divertisment(film, muzica, petreceri)). Cand nu vom mai avea ratiune si cand arta va fi toxica, echilibrul se va rupe iar noi vom avea o mare problema. In care stadiu suntem, va las sa judecati singuri.

Sa fiti iubiti! 

1 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine . Este foarte trist ceea ce vedem zi de zi . Imbecilizarea a inceput . Insa deocamdata este inca bine ... Atunci cand va patrunde desensibilizarea va incepe adevaratul infern . Insa la urma urmei acesta este scopul ... sa se imbecilizeze in masa . Defapt aceasta inseamna perfectiune . Toata lumea sa fie deosebit de proasta , sa nu reusesc sa faca diferente , pentru ca atunci cand apare unul cat de cat care stie sa manipuleze sa fie in stare sa ajunga unde vrea el . Cine a avut cea mai mare promovare si a bagat cei mai multi bani se va bucura.
Aberatii. Imi e sila de minciuni si de oameni ce isi promoveaza imaginea cu dulcegari. Daca ti-au dat ceva atunci te au la degetul mic... Nu se merita - Un simplu licean - By C

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro