marți, 16 februarie 2010

Razboiul Saracilor

Invidia. E un sentiment uman asemanator fricii si da o senzatie asemanatoare durerii. Frica ne ajuta sa prevenim un pericol, durerea ne ajuta sa ne salvam viata sau integritatea corpului. Invidia (buna) ne ajuta sa intelegem cand nu ne ridicam la nivelul competitiei si deci sa reactionam ca atare, ne stimuleaza sa ne ridicam nivelul. Din pacate invidia poate capata (si de cele mai multe ori capata ) o forma rea, ca o tumoare maligna. Ne devora in interior si ne facem sa ne uram unii pe altii. Ba chiar mai rau, in loc sa lucram inspre a evolua noi, ne face sa complotam impotriva celorlalti. Sa le facem rau. Exista multe exemple in literatura, de la Iago in Othello lui Shakespeare la Danglars din Contele de Montecristo1 de Dumas.

Pensii nesimtite, salarii nesimtite, prime si privilegii. Acestia sunt dusmanii declarati ai domnisorului2 Boc. Aceasta insiruire de cuvinte stimuleaza invidia. Invidia pensionarilo care traiesc de pe o zi pe alta cu o pensie amarata, invidia salariatilor cu salarii minime care nu primes nimic in plus si de abia reusesc sa-si creasca copiii. Stimuland aceasta invidie, trezind dorinta de razbunare sau de a face rau acelor privilegiati si propunandu-se ca razbunator, Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale dupa care a numit in functie primul guvern cazut prin motiune de censura in istoria post comunista.

Actualul guvern stimuleaza in continuare invidia incercand sa dea senzatia ca se face ceea ce sa promis in campania electorala. Saracii care muncesc si care castiga salariul minim pe economie sunt invidiosi pe saracii cu salariile de o mie si ceva de lei care fac parte din cele nesimtite pentru ca sunt afectate de legea salarizarii unice ( lege care avea ca obiectiv scaderea salariilor nesimtite). Uniunea Europeana spune ca familia care cheltuie pe energie (gaz, curent, apa calda, incalzire) mai mult de 20% din venit e saraca. Iese la iveala ca marea majoritate dintre cei afectati de legea salarizarii unice sunt saraci. Ei se arata public si protesteaza. Cei foarte saraci ii vad recunosc ca fiind cei privilegiati si cu venituri foarte mari de care le vorbea Basescu si de care le vorbeste Boc. Se creeaza conflicte sociale intre saraci si foarte saraci. In tot acest timp guvernantii si amici care i-au ajutat sa ramana acolo privesc si savureaza de undeva de sus, dintr-un clopot de sticla costat multi bani, acest spectacol oferit de marii actori si de interesanti amatori3 numit Razboiul Saracilor.



Note:
1 Ati invatat degeaba sa cititi daca nu cititi Contele de Montectisto (parerea mea)
2 Considerand statura am crezut ca e mai bine sa folosesc diminutivul
3 Campioni olimpici si sportivi cu rezultate fantastice, profesori, fermieri, soferi, muncitori necalificati si toti acei oameni care traiesc in saracie.

1 comentarii:

acuvio spunea...

am ajuns aici prin linkul NBD, link dupa link.
Vorbesti de invidie...
Dl Emil Boc, a instigat la ura sub lozinca dreptatii sociale impotriva unor categorii sociale, salarii si pensii nesimtite definindu-le pe 2009 prin lege pe cele ce depasesc aprox 1700 lei (vreo 420 euro.
Fii linistit CNCD nu s-a autosesizat.
Sa zica mersi astia cu salarii si pensii mari ca daca eram eu presedinte (spun presedinte ca doar nu crezi ca hotarit Boc ceva)deschideam iar canalul, umleam puscariile cu ei, ii saltam noaptea ca doar sunt chiaburi!

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro