luni, 19 aprilie 2010

Sportul rege suspendat

Tocmai a trecut un sfârșit de săptămâna frumos, din punct de vedere sportiv. Știți de ce. Fetele de la Râmnicu Vâlcea s-au calificat în finala Champions League și Bute l-a bătut măr pe Miranda confirmându-se a v-a oara campion.
Mutu, cel mai cunoscut român activ în lumea fotbalului, a fost suspendat 9 luni pentru doping. Echipa națională de fotbal nu s-a calificat la cupa mondiala din Africa de Sud. Cluburile românești de fotbal nici nu visează să ajungă în finala Champions League. Fotbalul, fără nici un merit, va rămâne în continuare sportul rege în țara nimănui (zisă România). Majoritatea romanilor nu l-ar recunoaște pe Bute dacă s-ar întâlni cu el pe stradă și habar nu au că un club român de handbal e calificat în FINALA CHAMPIONS LEAGUE. La finala Champions League de fotbal nu avem acces nici ca spectatori dar, într-un moment în care m-am simțit clar-văzător, am prevazut, și sunt convins că vom avea șansa să fim telespectatori. Lux care nu ni-l putem permite atunci când în lupta pentru titlu este un român pe care îl cheamă Bute.
Cel mai frumos comentariu găsit pe Yahoo a fost ceva gen (parafrazez): Canadianul Bute (România nu contează, atât că s-a născut acolo) este în forma și … Comentariu scris in engleză.
Suntem un popor de invidioși care nu apreciază un compatriot care a reușit pe forțe proprii într-un domeniu la care nu ne pricepem. Si nu prea ne pricepem la mare lucru. Invidioși pentru că domeniul în care credem că ne pricepem nu are nici un rezultat. Invidioși pentru că ni se spune că nu știm să ne valorificam valorile. Invidioși pentru că nu suntem apreciați pentru ceea ce suntem deși eu cred ca străinii fac aprecieri corecte despre noi. Ne-au înțeles bine și nu se așteaptă de la noi ceva interesant. Constată că atunci când romanii produc rezultat e în urma muncii cu oameni sau fonduri din străinătate. Constată că nu ne respectăm elita iar ei, fiind elita Europei, de ce să ne respecte pe noi?

Să fiți iubiți!

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro