sâmbătă, 24 aprilie 2010

Telescopul Spațial Hubble

Se împlinesc 20 de ani de la lansarea telescopul spațial Hubble, în acronim HST (din engleza Hubble Space Telescope). E un telescop pus să orbiteze în stratele externe ale atmosferei la circa 600 de km altitudine, făcând ocolul pământului în 92 de minute. A fost lansat în spațiu pe 24 Aprilie 1990 cu naveta Discovery ca proiect comun intre NASA și ESA (European Space Agency).
Pe 27 ianuarie 2007 telescopul a fost pus în safemode din cauza undei defecțiuni la instrumentul numit Advanced Camera of Survey. A fost reparat ulterior. Pe 11 Mai 2009, cu naveta Atlantis, a pornit cea de a IV-a și ultima misiune de mentenanță a telescopului care urmează să fie înlocuit în 2014 cu telescopul spațial James Webb (TSJW).
Ar fi normal să ironizez și nereușitele românești în domeniu dar nu țin minte să fi fost încercări. Știu că niște băieți au participat la un concurs în care se cerea să duci o „naveta” în spațiu consumând minimul de combustibil. Nu știu însă cum s-a terminat toată povestea.
PS: Scopul telescopului era acela de a face poze fără distorsiunile create de câmpurile electromagnetice din atmosfera.

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com