joi, 22 aprilie 2010

Ziua Pământului


Ziua pământului, în engleza Earth Day este numele cu care se indică două festivități: una care se ține în fiecare primăvară în emisfera nord a planetei, și una care se ține în fiecare toamnă în emisfera sud, amândouă dedicate ambientului și ocrotirii Pământului. ONU celebrează această festivitate în fiecare an în echinocțiul de primăvară. E recunoscută de 175 de țări și celebrată de aproape o jumătate de miliard de persoane.
Earth Day a fost sărbătorită prima dată pe 22 Aprilie 1970 pentru a sublinia necesitatea conservării resurselor naturale ale Pământului. Născută ca mișcare universitară, în timp, Earth Day a devenit un eveniment educativ și informativ. Grupurile de ecologiști se întâlnesc azi și discută despre poluarea aerului, apei și solului și insistă pentru folosirea energiei curate.
Noi în România încă suntem la faza în care trebuie să-i educam pe cetățeni să nu arunce hârtii pe jos, sticle prin șanțuri și mucuri de țigări aproape peste tot. Şi asta ar fi ceva.

Să fiți iubiți!

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro