marți, 30 martie 2010

Nu-i mai spun pe nume

Cel puțin până pe 2 Aprilie nu-i voi mai scrie sau pronunța numele. Pe doi îi spun NU și atunci trebuie sa i-l pronunț.
Până atunci mă mai plimb pe meleagurile patriei dar nu cu mașina că nu vreau să risc să-mi pierd viața într-un accident, nici cu trenul că viteza medie e aceeași a mersului cu bicicleta (de curse) și nici cu bicicleta că dacă e riscant cu mașina, cu bicicleta se cheamă sinucidere. Mă plimb pe meleagurile patriei cu imaginația și vad sate presărate pe dealuri, munți și câmpii. Într-un peisaj mioritic care văzut de (destul de) sus trebuie să arate magic. Pentru occidentali ar fi o călătorie în trecut. Pentru săracii de prin lumea a III-a ar fi o călătorie în viitor. Dacă ar coborî mai jos să vadă detaliile cred că occidentali s-ar cruci iar săracii ar avea un déja vu.
Se văd fâșii negre de teren accidentat pe care localnicii le numesc șosele. Se văd fumuri care se ridica din mormane de mizerii în care mișună cică oameni și care sunt adunate acolo grămadă de niște firme cu pretenția că sunt de salubrizare. Se văd multe dreptunghiuri mici de terenuri cultivate cu fel de fel de ... culturi neorganizate și de multe ori neproductive. Se văd șanțuri de irigare seci. Se văd locuri unde cândva exista pădure. Se văd mașini lovite de copaci pe marginea drumurilor. Se văd urme. Urme de cauciucuri pe asfalt, urme de defrișări, urme de, local s-ar spune, așezări omenești.
Lipsesc însă urmele de civilizație și pentru toate astea spune NU pe 2 Aprilie.

Să fiți iubiți!

0 comentarii:

DanMar Construct

DanMar Construct
Firma constructii decoratiuni exterior

Schimb de linkuri

Pe cei care vor sa faca schimb de linkuri sau bannere ii invit sa lase un comentariu.

Pentru banner copiati textul de sub imagine!
BannerFans.com


Despre mine

Fotografia mea
".. sa nu crezi ce ti se spune si sa nu te miri daca ce ti se spune se adevereste intr-o zi ca n-a fost minciuna sau prefacatorie."
Marin Preda
Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Persoane interesate

Tell Others

Parteneri

BannerFans.com
toateBlogurile.ro Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.ro